Translate

понедељак, 9. јул 2018.

PENELOPE KAO PRIMJER!

Zdravo svima i dobrodosli na moj blog! 😃

Mozda vam na osnovu samog naslova nije jasno o cemu se radi u ovom postu,ali nastavite da citate i dobicete odgovor. 😉


Ne znam koliko znate o ovome filmu,ali cu vam ja sad ukratko reci. Uglavnom to su oni filmovi ciji kraj znate kad pocnete da gledate. Medjutim,ovaj mi se dopao jer iza svega stoji nesto mnogo dublje.
Penelope,junakinja istoimenog filma,je djevojka koja je zbog porodicne kletve rodjena sa prasecim nosim. Njena majka je ocajna,drzi je zatvorenu u sobi i pokusava da nadje odgovarajuceg momka koji bi skinuo kletvu. Kletva se skida vjencanjem.
Naravno,u njenom zivotu ce se pojaviti neko ko ce je prihvatiti takvu kakva jeste,ali to nije poenta filma.
Niko nije mogao da joj pomogne do ona sama sebi. Penelope je prihvatila sebe,sa sve prasecim nosom. I da li pogadjate sta se desilo? Praseci nos je nestao.

Tako je i u zivotu. Naravno,nase "mane" i "nedostaci" nece nestati,bar ne tako lako. Ali kad vec znamo da su tu,da su te akne,ili koji kilogram vise,ili neki veci problem sastavni dio nas i naseg zivota,zasto ih ne prihvatimo.
Ne kazem,nisam ja osoba koja puca od samopouzdanja,naprotiv. Mogu reci da ga imam jako malo.


Jos od malih nogu sam se suocavala sa prihvatanjem sebe,a to i nije uvjek lako,cak ni dan danas. Mozda vam i u buducim postovima kazem razlog moje nesigurnosti,ali u ovom postu,zadrzacu to za sebe.
Medjutim,nesto sam shvatila. Sve te mane i nedostaci cine nas osobom kakvom jesmo. Nema jos nekog tako jedinstvenog kao sto ste vi,sa sve vasim problemima.
Sve to nas samo cini jacima,snaznijima...
Makar mogu da kazem da je mene ojacalo. Istina,i dalje nisam u potpunosti zadovoljna sobom,mada mislim da to niko nije. Ali sam naucila da se borim,da prihvatim stvari koje ne mogu da promjenim...
Jedna jako draga i bitna osoba mi je rekla sledece:

            "Nemoj da volis ono sto nemas,voli ono sto imas"

I zaista je tako. Nemas idealne zube,noge,stomak....  Uporno svi govorimo voljela bih ovo,ono.... I ja takodje. Ali ne moze,nemam to i zato daj da zagrlim i volim ono sto imam. Uspjela sam da prihvatimo sebe,i iskreno,ne znam kakav bi mi bio zivot bez tog mog " problem",toliko sam se navikla da je to moje,da ne mogu da se zamislim bez toga. Naravno,bude dana kada se osjecam potpuno beznadezno,odvratno da samo zelim da lezim i placem. Ali se borim,ne dozvoljam da me ta depresija povuce.

Ne znam koliko ovaj post smisleno zvuci,ali sam ipak htjela da ga napisem,jer sam sigurna da se svi sa necim slicnim suocavamo. Mozda vam ovaj post pomogne,a mozda i ne,ali mi je opet drago da je napisan,pa cak da bi mozda samo podjelili nase nesigurnosti.

Zato svima nama zelim da budemo kao Penelope. Stanite ispred ogledala,pogledajte se u oci,i ma sta bio vas problem recite da ga prihvatate jer je on samo vas,i vi ste zato zbog njega posebni.

12 коментара:

  1. Čovječe, kako originalna ideja za post. Mogla bih ti reći da me na neki način kupila zadnja rečenica. Odlično!

    Slatke Recenzije - www.slatkerecenzije.blogspot.com


    ОдговориИзбриши
  2. Odlična ideja za post, sve pohvale! Zaista volim učiti na primerima iz knjiga, filmova, serija, i ovaj film ću definitivno pogeldati. Lepota je zaista u oku posmatrača, a duša je ono što je bitno.
    Books&Tea

    ОдговориИзбриши
  3. Sjećam se da sam gledala ovaj film i danas ga definitivno opet gledam! Slažem se s tobom u potpunosti i ako nam se nešto ne sviđa, ili pokušajmo to promijeniti ( npr. da stomak bude manji i to pa vježbanjem ) ili jednostavno da se zavolimo, jer ako mi ne volimo sebe, kako će nas itko drugi volit eh.. Sve u svemu odlična ideja i odličan post!


    Life is good ♥-> http://teenorchild.blogspot.com/2018/07/life-is-good.html
    How to get fit and healthy ♥-> http://teenorchild.blogspot.com/2018/07/how-to-get-fit-and-healthy-lifestyle.html

    ОдговориИзбриши
  4. Svaka cast na postu.Penelope nisam gledala,ali definitivno moram pogledati,jer nosi veoma snaznu poruku.Takodje sam imala od malih nogu problema s niskim samopouzdanjem,ali sam svjesno odlucila to da promijenim i drago mi je sto sam uspjela.Sada imam samopouzdanje kakvo nisam imala nikad u svom zivotu.Jos jednom,svaka cast na postu,jer ce definitivno motivisati mnoge da promijene svoju sliku o sebi,koja je jako vazan preduslov za uspjeh u zivotu.Bravo.<3

    sweet-dreams-14.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je sto si uspjela da rijesis problem sa samopouzdanjem,to nije mala stvari. I nadam se da ce ovaj post pomoci nekome u dugom putu prihvatanjem sebe.
      Hvala na komentaru! 😘

      Избриши
  5. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  6. hello dear! really great entry :)
    very inspiring, interestingly written - read very nicely.
    I like your post very much, just like the whole blog!
    I greet warmly from Poland!
    p.s. can agree to follow for follow?
    I like to be in touch with such good blogs as yours!
    ayuna-chan.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Zaista planiram da odgledam ovaj film jer sudeći po tvom opisu mislim da je i te kako vredan toga. Odličan post! ♥

    ОдговориИзбриши
  8. Gledala sam ovaj film samo zato jer mi je glumac odličan! :D

    Shoot for the stars | ☆ ☆ ☆ | Facebook page | ☆ ☆ ☆ | Instagram

    ОдговориИзбриши
  9. Odlicno napisan post. Upotpuno se slazem sa tobom. Film sam gledala nekada davno i slobodno mogu reci da si ga super uklopila u ovu pricu.💘


    Novi post na mom blogu:
    Aleksandrascorner.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Hello your blog is very nice :)
    i was wondering if you would like to follow for follow
    our blogs? let me know! kisses :)

    My blog - Lalabetterdayz

    ОдговориИзбриши
  11. Odlican post. Najvaznije je prihvatiti sebe takvog kakavim jeste, i biti zadovoljan sobom. Jer iako niste onakvi kakvi biste zeleli da budete i ako se pomirite sa svakom svojom manom ni drugi nece primecivati sve vase nedostatke. Ja imam 15 kg vise nego sto treba, pokusala sve, bezuspesno neke dijete i nista. Ja sam se pomirila sa tim i ne obracam paznju na to. Samoj sebi se svidjam. :)

    ОдговориИзбриши

HAUL!!!

Zdravo svima i dobrodosli na moj blog!! 😃 Kako je vec pocela sezona snizenja,ja i moja najbolja drugarica,vjeciti partner u kupovini, sm...