Translate

субота, 4. август 2018.

SREDNJA SKOLA- moje iskustvo!

Zdravo svima i dobrodosli na moj blog! 😃


Ja ove godine zavrsavam srednju skolu,pa sam odlucila za sve vas buduce srednjoskolce da napisem kako je to izgledalo,a za one koji su vec zavrsili ili jos idu u srednju skolu,taman da se podsjete kako je bilo. 😉

SREDNJA SKOLA

Ja sam oduvjek zeljela da upisem gimnaziju tako da sami odabir srednje skole nije za mene predstavljao problem.
Vec sam u nekom postu rekla da zivim u Crnoj Gori u Podgorici.
Uglavnom sva djeca koja zele da upisu gimnaziju biraju izmedju one u Podgorici i one u Danilovgradu. Ja sam uz podrske porodicu izabrala gimnaziju u Danilovgradu,jer je bolja,tacnije sama sredini i odnos profesor-ucenik,ali to jr vec druga tema. Tako je par nas is osnovne skole otislo u Danilovgrad.
Naravno,ja se nisam preselila,vec imamo organizovani prevoz i putuje se 20 minuta,tako da nije daleko.
U mojoj skoli postoji samo prva smjena,tako da mi je i to bio samo dodatni plus,jer tako imam vremena i da izadjem i obavim razne druge poslove.
Kad sam se ja upisivala postojao je samo opsti smjer i u Podgorici i u Danilovgradu,tako da nisam imala izbora. Sada to nije tako,doduse smjerove su uveli u gimnaziju u Podgorici,a ne u Danilovgradu.
Moja skola uopste nije bila lijepa na oko. Kad sam se upisivala padala je kisa i u skoli je prokisnjavalo,tako da sam ja na samim ulaznim vratima ostala u soku,ali zanemarila sam to. Skola je prostrana i ima jako veliki hol. Sledece godine su je renovirali tako da je sad totalno druga prica.

PROFESORI I PREDMETI



Sigurno vam svi govore kako su profesori u srednjoj skoli mnogo stroziji. To je djelimicno tacno. Medjutim,nema razlog da se plasite. U pocetku ce svi oni izigravati neku strogocu,Medjutim kako se vi vec upoznati tako i oni smeksaju. Ja moje profesore jako volim,tacnije neke od njih. Sa njima imamo bas super odnos i uvjek su tu za svaki nas problem koji je mimo skole. Sale se sa nama i zaista su nam vise kao prijatelji,doduse moji profesori su mladi ljudi. Naravno,kao i svuda ima i losih profesora koji uzasno objasnjavaju.

Sto se tice predmeta malo je teze jer sam opsti smjer i sve je podjednako vazno. Ucim 3 jezika,italijanski,engleski i ruski,plus latinski-doduse on je mrtav jezik. Imala sam srece da moja generacija samo do treceg razreda ima fiziku,hemiju i biologiju,dok ove sledece generacija ce imati te predmete sve 4 godine.
Meni je najteze palo fizicko. Hahahaha,dobro ste procitali. Ja nisam bas neka amtivna osoba,ali nisam ni nesposobna da ne mogu potrcati ili nesto slicno. Medjutim,to sto se od nas trazila je strasno. 30 sklekova za 30 sekundi,40 trbusnjaka za minut,5 krugova oko ogromne sale za minut ipo.... Zaista mucenje! 😥

DRUSTVO


E sad sto se tice drustva,ja nesto nisam pretjerano voljela drustvo iz osnovne skole i jedva sam cekala da odem.
U pocetku smo svi odrzavali te kontakte,dopisivali se,izlazili....
Medjutim,morate biti svjesni da cete vi izgubiti vremenom kontakt sa bivsim drustvo,naravno be mora to uvjek tako da bude. Ali vi ste u srednjoj skoli okruzeni ljudima sa istim interesovanjima,i normalno je da se sa njima vise zblizite.
Mozda je i uticala i sama srednja skola koju sam izabrala,jer nisam imala prilike da se srecem sa bivsim drustvom kroz autobuse,a ucimo u drugim gradovima.
Nemojte biti stidljivi i ne plasite se da prvi pridjete i zapicnete kontakt.
U pocetku cete svuda kao odeljenje ici zajedno na veliki odmor,svi cete se druziti,ali bukvalno svi. Vremenom krenuce izdvajanje grupica,sto je i normalno,birate drustvo koje vam vise odgovara i ima slicna interesovanja,pa bila to jedna osoba ili vise njih. Nekako mnogo vise volim drustvo iz srednje skole i imam najbolju i najludju drugaricu koju obozavam i sa kojom izlazim,smijem se,placem i blamiram. 😜 Kazu da prijateljstva iz srednje skole traju zauvjek. To ne znam,ali se nadam da ce tako biti.

Nadam se da vam se post dopao i da vam je makar malo pomogao. 😃

16 коментара:

  1. Great post! Have a lovely day♥

    londonkidx.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post draga! Meni je također jako ljepo u školi, što se tiče zgrade isto nije lijepa na oko, ali s vremenom se navikneš, također mislim da ono sa društvom je jedna odlična tema, definitivno su prijatelji iz srednje oni koji ostaju zauvijek i to svi govore :)

    NOVI POST -> Peany

    ОдговориИзбриши
  3. Upisala sam ove godine gimnaziju, doduše filološko i za mesec dana treba da pođem u nju. Inače, škola je ovako prelepa i oduševljena sam izgledom, a i ceo sistem po kom radi škola je jako dobar ali mi se uopšte ne sviđa sa kakvim osobama ću deliti zgradu... To bi bio neki moj prvi utisak.
    Hvala puno na ovom postu, znači čuti nešto ovog tipa kad za mesec dana polaziš u srednju. Iako sam iz Srbije, i iako je filološka gimnazija u pitanju, neke stvari se definitvno poklapaju.
    Genijalan post 💘❤❤

    thegirlnamedana.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  4. Super post draga, jako zanimljivo, uživala sam čitajući! <3

    Vildana from Living Like V

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo mi je trebalo,jer se blizi moj polazak u srednju.Iksreno,mislim da ce biti mnogo bolje u srednju,jer sam upisala smjer koji me zanima,a i bih da nadjem bolje drustvo,jer nisam nesto odusevljena ovim iz osnovne.Mislim,nije da ih ne volim,samo,moze bolje.Sve u svemu,istinski jedva cekam prvi septembar,po prvi put.Hvala na jako korisnom postu.Odlican je.:)

    ОдговориИзбриши
  6. Odličan post. Biti će sigurno od koristi svima koji ove godine kreću u srednju školu. Super je to što si cijelu tu ajmo nazvati priču podijelila u nekoliko cjelina i sve detaljno ispričala.

    ОдговориИзбриши
  7. Kamagra Intimleksaker.com sex shop online - erotic shop - dreams to life with the perfect sex. Sextoyonlinestore.com are the best sex toy store online - Adult Sex Toys - Sex Shop - Erotic Adult Toy Selection at Sex Toy Online Store. Sexleksaker Intimleksaker.se

    Sextoyonlinestore.com is the premier purveyor of exquisite pleasure sex products and luxurious romance tools carefully selected for the most discerning customer. Sextoyonlinestore is an online sex shop that focuses market to adult audience. We specialize in pleasure products sex toys, targeting those who are in the appropriate ages of wanting or needing these types of sex product. We have Vibrators, Dildos, Anal Dildos, Rabbit Vibe, G-Spot Stimulators, Anal Stimulators, Bondage, Sex Oil, Masturbators, Love Doll, Penis Enlarger, Kamagra.

    We are a cheap but not without quality and top brand sex shop you can we buy erotic toys cheap, buy cheap vibrators, buy cheap dildos, buy cheap erotica lingerie, buy erotic costumes cheap, buy games erotic couple cheap, buy cheap condoms, buy oils lubricants and erotic massages for cheap, buy cheap bondage items. We offer a wide range of different models of male masturbators, thousand and one way to get your pleasure, erotic best brands at your disposal.

    Our sex mission is simple: to provide the best sex products and sex service to our customers at the lowest prices possible. We take great pride in our sex company, our commitment to customer service and in the sex products we sell. Our online sex store is designed to provide you with a safe and secure environment to browse our sex products catalog that deal with various aspects of sex and sexuality.

    Total discretion guaranteed. Over thousands of high quality erotic items at very cheap prices! Delivery within 48 hours discreet package are available. Secure page, secure payment.

    We assure you - our sex service is the best!

    https://intimleksaker.com
    http://intimleksaker.se
    http://sextoyonlinestore.com
    http://kamagra.dk
    http://kamagra24seven.com
    http://viagraunion.com

    ОдговориИзбриши
  8. Ja sam odlučila da pošto nemam neko specijalno interesovanje za nešto, da ću uoisati ovde u mom gradu, q pošto izvor nije nešto ogroman upisala sam ono što mi se najviše svidjelo i u čemu sam videla sebe. Slažem se što se tiče profesora, moja razredna se pravila da je nešto opasna na početku, a vidi se da samo glumi autoritet.. hahah Sa društvom iz osnovne ostala na zdravo za zdravo kad se slučajno sretnemo, samo se s nekima povremeno čujem, al ništa posebno. Znači jako slična situacija, izuzetno zanimljiv, ali i koristan post. 😀

    Milicaimp.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  9. Završavam srednju školu sledeće godine i mogu ti reći da jedva čekam da je završim što zbog predmeta (medicinska škola), što zbog toga što se nisam pronašla u svemu tome. Imala sam i lepa i ružna iskustva, ali svakako sam se trudila da učim i da budem odličan đak kako bih upisala fakultet koji želim. Lepo je što si se odlučila da upišeš školu u drugom gradu jer si znala da ima bolje kvalitete i potpuno te razumem što se tiče fizičkom, ja tako nešto što su vas terali ne bih mogla ni u snovima da uradim. xD Odličan post, draga! ♥

    www.iammilitza.com

    ОдговориИзбриши
  10. Odlican post,jako je lepo znati kakvo iskustvo mozemo ocekivati!

    https://own-bloger.blogspot.com/ - pogledajte moj blog hvala!

    ОдговориИзбриши
  11. Super post.
    Ja sam završila srednju školu proše godine, i stvarno nosim sa sobom lijepe uspomene. Osnovna škola mi je bila grozna, ali je zato srednja dosta bolja; valjda se svi malo uozbilje i nekako nađu svoj stil i pravac.
    Skroz se slažem sa tobom, profesori samo na početku izgledaju strašno strogi ali kasnije se već malo opuste i vidjećete koliko su oni samo cool.
    Odličan post. Sve ohvale.

    ОдговориИзбриши
  12. Odlican post!
    Dobra ideja je upozoriti sve buduce srednjoskolce sto ih ceka. Ja sam sada treći razred. Moja skola je red rad i disciplina iako definitivno nisam imala tu sliku. Tako da drzim se i zalim sto sam upisala tu skolu ali sada mi je kasno.

    Darivanje na mom blogu!

    ОдговориИзбриши
  13. Odličan post i savjeti, moje iskustvo sa srednjom je n tamo ni ovamo xd. Prve dvije godine su bile loše zbog predmeta, treća je bila okey, a četvrta odlična zbog profesora i predmeta, ali užasna zbog društva, jer sam već tada izgubila kontakt sa svima i posvađala se, ali eto. Kao nastavak osnovne škole, samo malo teže.

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
  14. Jako mi je drago zbog ovog posta i pomogao mi je jer u rujnu krećem u srednju školu. Hvala na ovom postu! <3

    Pink Is My Soul

    ОдговориИзбриши
  15. Great topic to cover! Interesting post.

    www.fashionradi.com

    ОдговориИзбриши
  16. Odlican post draga, sigurna sam da ce pomoci nama mladjima, a posebno onima koji se tek upisuju i sve to im je novo i strasno x)

    https://it-s-such-a-wonderful-life.blogspot.com

    ОдговориИзбриши

HAUL!!!

Zdravo svima i dobrodosli na moj blog!! 😃 Kako je vec pocela sezona snizenja,ja i moja najbolja drugarica,vjeciti partner u kupovini, sm...